Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Anime ajánló: Rosario+Vampire

Rosario to VampireSzeretném bemutatni nektek az én egyik kedvenc animémet ^-^ Bátran ajánlom, persze csajoknak. Én két nap alatt néztem meg a két évadot, vicces és jó a története. 

Leírás:


Történetünk fõhõse Aono Tsukune, aki nem éppen egy mintatanuló, ezért nem is veszik fel egyik középiskolába sem. Ezért talán szerencsétlenségére egy nem mindennapi gimnáziumban, a Youkai Akadémián találja magát, amelyrõl egy szórólapon értesült Tsukune apja (mellesleg elég részeg volt, miközben találta a prospektust), és persze, hogy ebbe a suliba küldik. Azonban ez egy nem mindennapi iskola, ugyanis ide Youkai-ok, vagyis démonok járnak, ez a suli direkt a természetfeletti lények számára lett létrehozva, hogy késõbb majd be tudjanak illeszkedni az emberi társadalomba, ezért emberi alakban kell maradniuk. Ezt a sulit elvileg egy ember sem találhatja meg, ha mégis, akkor azt megölik.

Tsukune megpróbál beilleszkedni a többiek közé, de ember lévén ez elég nehézkesen megy neki. Azonban az iskolába érkezése elõtt megismerkedik egy gyönyörû és aranyos lánnyal, Akayashi Moka-val, akirõl késõbb kiderül, hogy vámpír, méghozzá nem is akármilyen, ugyanis Moka nyakában található egy rózsafüzér, ha valamilyen oknál fogva lekerül a nyakáról, akkor õ szupervámpírrá változik, ekkor a testi adottságai is megváltoznak, nagyobb erõre tesz szert, a szeme pirosra változik, a haja ezüstszínûre, a feneke és a mellei pedig megnõnek. Ilyenkor jön elõ Moka másik énje, egy igazán dögös és kemény csaj, aki nem ismer határokat. Ugyanakkor Moka gyakran rideg és irgalmatlan, ezért csak indokolt esetben szabad a rózsafüzért eltávolítania. Egyébként Moka teljesen belehabarodik Tsukune-ba, miközben kiszívja a vérét (mondjuk szerintem Moka inkább a vérét szereti jobban, mint a srácot).
Mellesleg Moka a legnépszerûbb lány a suliban, úgyhogy sok fickó rajong érte. De vajon fõhõsûnk története hogyan folytatódik? És hogyan titkolja el, hogy õ valójában ember? Vajon senki sem fogja ezt észrevenni? Aztán pár szót említenék a fõbb mellékszereplõkrõl is:

Kurono Kurumu, akinek az igazi alakja egy succubus. Eléggé féltékeny Mokára, hiszen Moka népszerûsége beárnyékolja az õ népszerûségét, ezáltal Kurumu megpróbálja elcsábítani Tsukune-t, hogy így féltékennyé tegye Moka-t.
Shirayuki Mizore, akinek az igazi alakja egy Yuki Onna, vagyis egy Ice Women, tetszése szerint tudja irányítani a jeget. Egyszer Mizore bevallotta egy tanárnak, hogy kedveli, de a tanár ezzel visszaélt és Mizore lefagyasztotta õt. Azonban Mizore nagyon megkedveli Tsukune-t, hiszen úgy véli, õ is olyan magányos alkat, mint õ. Mizore nem igazán bízik senkiben, hiszen azok a szóbeszédek, amik terjengnek róla, elég keménnyé tették õt.
Morioka Ginei, õ az újságklub elnöke, az igazi alakja egy farkasember. Ellenfélként kezeli Tsukune-t, hiszen õ Moka-ba szerelmes, bár ez a szerelem teljesen egyoldalú. Mindazonáltal egyáltalán nem akar más lányokat lenyûgözni, csak Moka-t, ezért harcol szerelméért. Egy figyelemreméltó tény róla, hogy amikor a telihold fényesen ragyog, akkor õ nagyon gyors, sokkal gyorsabb, mint Moka vámpír alakjában.
Sendo Yukari mindössze csak 11 éves, és akinek az igazi alakja egy boszorkány. Õ a legokosabb diák a suliban, nagyon magányos alkat, de mikor összebarátkozik Moka-val, ez megváltozik. Kezdetben utálja Tsukune-t, de késõbb ez megváltozik.
Nekonome Shizuka az iskolai tanárok közül az egyik, és az újságklub tanácsadója. Õ egy Nekomusume (macskalány), aki szeret nyers halat enni, és úgy tûnik, hogy van neki egy meglehetõsen gondatlan hozzáállása a dolgokhoz.

Az OP/ED gyors, nagyon jól illik az animéhez. A grafika kifejezetten szép a mangához képest. Ugyanis a manga nem igazán volt szépen kidolgozva. És ezzel nagyon sokat emel az anime színvonalán. Az anime nagyon szépen követi a mangát, szinte semmi változás nem észlelhetõ, viszont a karakterek megjelenésében annál inkább, ugyanis sokkal szebben ki vannak dolgozva. Ugyanakkor számomra volt egy negatívum is, ugyanis rengeteg pantsu-shot található meg a sorozatban, gondolok én arra, hogy bármilyen jelenetrõl is legyen szó, Moka bugyija mindig látszódik (azért vannak kivételes esetek, de többségében mindig látszik). Viszont ettõl eltekintve nagyon is jól élvezhetõ a sorozat. Nagyon sok vicces, humoros jelenet megtalálható az animében egy kis akcióval vegyítve. Én kifejezetten élveztem, miközben néztem a jelenleg is futó animét. Azoknak ajánlanám, akik szeretik az hárem/vígjáték mûfajú animéket, és nem riadnak vissza a természetfeletti dolgoktól, és persze attól a rengeteg pantsu-shottól.

Chu~

Satsu~