Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Japán filmek

ゴースト もういちど抱きしめたい Gosuto / Ghost : In Your Arms Again

Év: 2010

Műfaj: dráma, romantikus

Ez a film Juno és Nanami szerelmi történetét mutatja be nekünk. Juno egy Koreából érkezett fazekas, kerámiákat készít. Nanami pedig egy sikeres vállalkozás vezetője. Egy átmulatott éjszaka során sorsuk összefonódik…

Szerelem első látásra, házasság, ki nem mondott szavak… röviden ezekkel illetném meg őket. Ez a szerelem viszont olyannyira erős, hogy még Nanami halála után is él. Egy aljas összeesküvés miatt a lányt meggyilkolják, a rendőrség pedig tehetetlen.
Nanami viszont szellem formájában próbál segíteni szerelmének az igazság kiderítésében, megannyi kalanddal szembenézve.

Ghost egy 1990-ben bemutatott amerikai romantikus, fantasy, filmdráma, 2010. november 13.-án, a Paramount és a Shochiku kiadtak egy japán remake Ghost: In Your Arms Again címmel. A remakeben szereplő színészek: Nanako Matsushima, a dél-koreai színész Song Seung-heon és a veterán színésznő Kirin Kiki.

ヤング ブラック・ジャック Yangu Burakku Jakku / Young Black Jack


Év: 2011

Műfaj: misztikum, dráma

A történet az ifjú doktor Kuro Hazama(Masaki Okada) körül forog, vagy ahogy mindenki ismeri: Dr. Black Jack! Történt egyszer, karácsony estéjén egy bombarobbanás az egyik bevásárlóközpontban, mely során Hazama édesanyja súlyosan megsérül és kómába esik. A fiúcska arca is súlyosan sérült, nyoma egész élete során emlékeztetni fogja erre az esetre. A kórházban egy bizonyos Dr. Jontaro Honma kezei alá kerülnek, aki az igazat mondja a kisfiúnak: ha az orvostudomány tovább fejlődik akkor talán újra felébred édesanyja, de addig semmi remény rá. Hazama 9 évesen elhatározza hát, hogy orvos lesz!

15 évvel később az ifjú Hazama már 24 éves, orvosi hallgató, édesanyja pedig még mindig kómában. Összehozza a sors Yuna-val(Riisa Naka), aki Black Jack segítségére szorul, csak az ő kezei tudják megmenteni szeretett testvére életét. Ezzel azonban hatalmas bajba hozza Hazama-t…

大奥 Ohoku / The Lady Shogun and Her Men

Év: 2010

Műfaj: dráma, misztikum

1716-ban egy rejtélyes járvány fertőzi meg a férfiakat Japánban. Ez a betegség már annyira elterjedt, hogy a férfiak létszáma az 1/4-re csökkent. Ez a drasztikus csökkenés a nemi szerepek változását is okozta, vagyis a nőknek kellett elvégezni a férfiak munkáját is. A nők lettek a társadalom domináns tagjai, a férfiak szerepe csökkent, a gyermekek nemzése vált fontossá számukra.

Mizuno (Kazunari Ninomiya) álma, hogy feleségül vegye gyermekkori barátját Onobu-t (Maki Horikita), azonban ez a társadalmi osztálykülönbségek miatt eléggé nehéz. Hogy emelje a társadalmi státuszát és hogy segítsen a családján, Mizuno belép az Ohoku-ba(a Shogun Vár belső kamarái). 3000 másik férfival van összezárva és hamar rádöbben arra, hogy az ott lévők kicsit különböznek tőle…őket egyáltalán nem érdeklik a nők.

Ebben a környezetben, a 7. shogun Tokugawa elhalálozik és az új shogun Yoshimune Tokugawa (Kou Shibasaki) lép a helyébe és ezáltal az Ohoku-ba.

パレード Parade

Év: 2010

Műfaj: romantikus, dráma, misztimum

A film egy kis apartmanban játszódik, ahol 5 ember él. Egy fiatal srác, Ryosuke, akinek szinte semmi életcélja nincs. Kotomi(Shihori Kanjiya) a munkanélküli színésznő, aki halálosan szerelmes egy hírességbe. Miki, az illusztrátor,  aki nem veti meg az alkoholt. Satoru, a férfi prosti… és végül, de nem utolsó sorban Naoki(Tatsuya Fujiwara), az üzletember, aki álmában furcsaságokat beszél :-)

Ők öten élnek ebben a kis lakásban. A probléma akkor kezdődik, amikor rádöbbennek arra, hogy tulajdonképpen nem is ismerik egymást! Ez miért annyira fontos? A közel parkban ugyanis gyilkosságok történtek… beindul hát a gyanakodás és a kíváncsiság, hogy vajon ki mit csinálhat amikor nincs otthon?

Kicsit lassúcska, de egyébként egy jó film. Tatsuya Fujiwara… hát, hogy is mondjam…most se volt a legjobb, de hogy őszinte legyek, ez már nem újdonság. Shihori Kanjiya-t jó volt ismét a filmvásznon látni, ráadásul főbb szerepben! Nagyon jó színésznő…

A történet is érdekes, csak mint ahogy fentebb is említettem, kicsit lassúcska. Egy próbát megér mindenképpen, nem bántam meg, hogy megnéztem.

悪人 Akunin / Villain


Év: 2010

Műfaj: dráma, thriller, romantikus

Yuichi Shimizu (Satoshi Tsumabuki) egy fiatal, a nagyszüleivel együtt élő srác, aki mindent megtesz nagyszüleiért. Egy nap megismerkedik Yoshino Ishibashi-val (Hikari Mitsushima), aki egy biztosítási ügynöknő. Egy társkereső oldalon ismerkedtek meg… Yoshino nem csak Yuichi-re vetette ki a hálóját, ugyanis Keigo Masuo-val (Masaki Okada) is találkozgat, aki viszont magasról tesz a lányra.

Egyik reggel holtan találják Yoshino-t egy út menti árokban! A rendőrség nagy erőkkel nyomoz, de vajon ki lehet a gyilkos? Yuichi avagy Masuo?? Nehéz eldönteni, ugyanis a gyilkosság éjszakáján a láyn mindkettejükkel találkozott… A rendőrség első gyanúsítottja Masuo lesz, akit elég hamar el is kapnak.

Yuichi pedig menekülésre kényszerül, csak ő tudja mi is történt valójában azon az éjszakán. Megismerkedik egy lánnyal, Mitsuyo Magome-val (Eri Fukatsu). Elég szoros kötöttség alakul ki köztük rövid időn belül, Mitsuyo pedig nem akarja magára hagyni őt, ezért együtt bujkálnak a rendőrség elől.

彼女との正しい遊び方 Kanojo to no Tadashii Asobikata / Without Words

Év: 2007

Műfaj: dráma, romantikus, barátság

Ez a kis filmecske Fujiki és Himura történetét mutatja be nekünk. Amikor kicsit voltak, játszottak egy játékot, amelyben Himura volt a hercegnő, a fiú pedig a szolgája. A legfontosabb szabály ebben a játékban az volt, hogy mindaddig tart a játék, amíg fény nem derül kapcsolatukra. Ez a játék azonban középiskolás korukra is megmaradt .

Az iskolában úgy tettek, mintha nem is ismernék egymást, egy szót sem szóltak egymáshoz, kerülték egymás tekintetét, azonban az iskola után találkozgattak rendszeresen. Fujiki mindent megtett amit a Hercegnő mondott neki, elkísérte őt a randijaira, ahol a távolból figyelte őket, majd utána hazavitte a lányt. Egy idő után azonban úgy látszott elege van már ebből a kicsit megalázó szerepkörből és bizony ha burkoltan is, de kifejtette elégedetlenségét ezzel kapcsolatban.

Kezdődött mindez azzal, hogy Fujiki nem szeretett volna egy tokiói egyetemre menni, Himura pedig oda adta be a jelentkezését. Ráadásul egyik osztálytársuk látta őket kettesben iskola után… és a szabály ugye szabály…

ハナミズキ Hanamizuki / May your love bloom a hundred years

Év: 2010

Műfaj: romantikus, dráma

Sae és Kouhei nem mindennapi körülmények között ismerkednek meg. Mindketten sietnének valahová, de sajnos az utazás során akad némi probléma, ami miatt egyikük sem ér oda időben, ahová igyekezett. A srác már a vonaton is élénk érdeklődést mutatott a lány iránt, aki számára viszont a tanulás mindenek felett. Sae egyedül él édesanyjával, édesapját kiskorában elvesztette. Nagy álma, hogy a Waseda Egyetemen szerezhesse meg diplomáját. Ezzel szemben Kouhei egy halászcsalád sarja, s ő is azt tervezi, hogy halászattal fog foglalkozni a jövőben. Ez a furcsa páros, egyre több időt tölt együtt, össze is jönnek. A problémák akkor kezdődnek, amikor Sae bekerül az egyetemre, és a fővárosba költözik. Szépen lassan elmaradnak a hívások, találkozások, a kapcsolatuk pedig akkor ér véget, amikor Kouhei apja meghal. Ugyanis addig volt esély rá, hogy Sae miatt a fiú is Tokyoban keres állást, így viszont  a családi bizniszt kell folytatnia. Szakítanak. Néhány év múlva találkoznak újra, Sae New York-ból tér haza (ahol megkérték a kezét – ő még nem adott választ – egyetemi Senpai-a lehet a szerencsés férfi lol) barátnője esküvőjére, ahová Kouhei és felesége is hivatalosak. Szemtanúi lehetünk annak, hogy az érzelmek koránt sem múltak el, de az ő közös jövőjük, mint olyan, már nem valószínű…Vagy mégis?

赤い糸 Akai Ito / Threads Of Destiny


Év: 2008

Műfaj: dráma, romantikus

Mei és Atsushi(Junpei Mizobata) kapcsolata nem szimpla barátságon alapul és ezt ők is érzik. Van valami…egy bizonyos érzés, egy kötelék, ami már gyermekkoruk óta összekapcsolja őket. Ez a végzet, a sors akarata! Azonban erre csak a középiskolában jönnek rá…

Mei születésnapja csak négy évente van, ugyanis február 29-én született. Nagyon ritka az ilyen, életében egyetlen emberrel találkozott még gyermekkorában, aki szintén ezen a napon született. Ő nem más, mint Atsushi. Azonban erre a szerencsés véletlenre csak egy évtized után döbbennek rá.
A boldogsághoz vezető út azonban korántsem olyan egyszerű, mint azt ők gondolják. Rettentő sok nehézségen kell még átesniük ahhoz, hogy együtt lehessenek…

Atsushi édesanyja drogproblémákkal küzd és ennek híre is megy a környéken. Mei édesanyja nem is hagyja, hogy a lánya egy ilyen alakkal találkozgasson.Sara, Mei egyik barátnője öngyilkosságot akar elkövetni, mert azt hiszi, hogy Mei titokban találkozgat Taka-val, akibe ő szerelmes. Megbízott barátnőjében és elárulta neki féltett titkát, azonban ő úgy érzi, hogy hátba támadja. A dolog pikantériája, hogy Taka szerelmes Mei-be, szóval ennek a féltékenységnek van némi alapja!

És a dolog innentől kezdve csak bonyolódik… vajon megtalálják a megfelelő utat és boldogan tudnak élni vagy csak még több problémával kell szembenézniük?

 

forrás: http://doramafan.wordpress.com/category/japan-filmek/

Satsu~