Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Japán látványosságok 2

Tokiói látnivalók
 

   

 
Lásd meg a hétköznapi csodákat is: a vakvezető járdát és zenélő gyalogoslámpát, a rámpát a tolószékekhez és a mozgássérültek speciális mellékhelyiségét...És itt egy  alaplista. 
 
 
1. Meidzsi sinto szentély  > [Tokiói kisokos...]
 
Meidzsi (Meiji) császár - aki 200 éves elzártságból vezette ki az országot és nyitotta meg a kapukat a nyugati kultúra felé - 1912. évi halála után szentélyt kapott. A háborúban bomba rombolta le, de újra építették. A hívők kis fatáblácskákra írhatják fel a kívánságaikat, amiket aztán a szentély udvarán levő fa törzsére akasztanak. Parkjában most sűrű erdő egy híres iriszkerttel. A parkban álló templomegyüttes hagyományos esküvői szertartások színhelye.
 
 
 2. Omotesando
 
A Meidzsi templom melletti park mentén húzódik a város divatcentruma. Elegáns kirakatok, széles járdák, hömpölygő tömeg, extravagáns öltözetű fiatalok... Itt van az Orientál Bazár, ahol az 1 dollárostól az 1000 dollárosig mindenféle japános ajándék kapható.
 
 
3. Aszakusza buddhista templom
 
Tokió legrégibb temploma, kedvelt zarándokhely. A legenda szerint egykor két halász alapította a templomot, annak tiszteletére, hogy a közeli folyóból Kannon, a könyörület buddhista szentjének szobrát halászták ki. Az ötszintű pagoda környékén, az árkádos Nakamicsi utcán ajándékboltok és butikok sokasága.
 
 
4. Akihabara
 
A feketepiac helyén épült ún. elektromos negyed irdatlan forgalmat bonyolít le. A turisták számára a Laox áruházak adnak adókedvezményt, és itt a külföldi rendszerű berendezéseknek is nagy választéka található. Figyelem! Az eredeti Japán elektromos áruk rendszerint nem működnek Európában. Se a külföldi áruk itt...
 
 
5. Cukidzsi halpiac
 
Hajnalban a legizgalmasabb, de látnivaló akad még a reggeli órákban is. A halpiac napkeltekor nyit és délelőtt tíz órakor már be is zár. Úgy öltözz, hogy előfordulhat, a szűk járatokban bepiszkolódhatsz. Vízálló cipőt húzz!  A belső piac a hangzavar és a tülekedés színtere, vevők és árusok vívják csatájukat egy talpalatnyi helyért. A piacon összesen 400 féle ehető tengeri élőlényt kínálnak eladásra. Napi 30 millió dollár értékű áru talál gazdára. A piac peremén sok kis büfé és kávézó várja a halárusokat és a turistákat. A falatnyi rizsgombócra helyezett nyers halszeletek futószalagon járnak körbe körbe a pulton ülő vendégek előtt, s ki-ki a leginkább fogára valót veheti le. A főtt-sült ételek, így a sabu-sabu, szukijaki és tempura minden külföldinek egyből a kedvence lesz.
 
 
6. Hama Rikjú Park
 
A tenger melletti csendes park mindazt tudja, amit egy igazi japán kertnek tudnia kell: fenyőfák, cseresznyefák, aranyhalas tó, vadkacsák.... Belépő: 1,5 dollár..
 
 
 7. Ariake
 
Egy hatalmas új metropolisz a tengertől elvett területeken - Tokió térképén. Széles utcák, tágas terek, modern épületek... Megközelíthető 10-15 perces utazással a Simbasi állomástól induló Jurikamome vonattal, ami minimális személyzettel működik, teljesen automatizált, még kormányfülkéje sincs.
 
 
8. Sindzsuku
 
A kilenc, itt áthaladó vasútvonal naponta 2 millió embert szállít erre az állomásra. A reggeli és késő délutáni csúcsidőben hömpölygő sötét öltönyös, nyakkendős tömeget a Japán csúcsforgalomról készült filmekből jól ismert nélkülözhetetlen fehér kesztyűs "tömőemberek" paszírozzák a kocsikba. Nélkülük aligha lehetne tartani a másodpercre pontos japán vasutak menetrendjét.  Jelenleg több mint két tucat felhőkarcoló mered Sindzsuku szimbólumaként az égnek. Az ország második, Tokió legmagasabb, 243 méter magas épülete a Városháza. Mindkét tornyában kilátó van, a 45. emeletre egy perc alatt visz fel a lift. A kilátás, főleg a téli száraz, szeles időszakban páratlan élményt jelent. Az öböl vizét szelő hajóktól a fák között rejtélyesen megbújó Császári Palotán át a 200 km távolságban égnek nyúló Fuji hegyig minden látható.
 
 
9. Ginza
 
Ide minden turista kötelezően elzarándokol. Fényes kirakatai, elegáns áruházai, a hátsó utcák éttermei, állandóan nyüzsgő élete felejthetetlen élmény.
 
 
10. Kabuki színház
 
Ginzától sétatávolságra. Már 12 dollárért lehet jegyet venni egy rövidebb előadásra és a kakasülőre, de ennyi is elég ahhoz, hogy a tánc, ének, színpadművészet egzotikus világába betekinthess. Nem fogsz csalódni. De ha 120 dolláros rendes belépőjegyet veszel, fülhallgatón angol nyelvű magyarázatot kapsz az előadás alatt.
 
 
 111. Kabukicso
 
A könnyed esti szórakozásra vágyóknak e kerület színes éjszakai életét ajánljuk. A tokiói éjszakai élet központja, a Kabukicso minden korosztály minden igényét igyekszik kielégíteni. Újabban egyre több napbarnított, miniszoknyás, fehér térdzoknis iskolai egyenruhába öltözött diáklány jár az éjszakában élettapasztalatot szerezni. Egy biztos, a lányok kelendőek.  A világ talán legjobb közbiztonságával rendelkező fővárosában ez a negyed is szigorú ellenőrzés alatt áll. De azért nem árt az óvatosság!
 

Ne keverd!  A Kabuki a vájt fülű közönségnek szóló, táncot, éneket jelentő hagyományos japán színházművészet, a Kabukicso pedig a kocsmák és bárok, mozik és színházak, gay show-műsorok, pornó-boltok, sztriptíz-bárok kimeríthetetlen kínálatával várja a könnyű szórakozásra vágyókat.

 

forrás:http://www.fuggetlenutazo.com/utazas/Japan/nevezetessegek/Tokio/21555/

 

 

Satsu~