Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Japán látványosságok

 

Japán: látnivalók 
                                                                                          Japán gésák.Fotó: allposters.com
 
A rózsaszín cseresznyevirág, a sushi és a manga hazája. Még neonfényben úszó utcái is  őriznek egyfajta keleties sármot, ami, ha egyszer megérint, nem feleded soha...
 
 
1. Császári palota | Tokió
A palota Tokió szíve és lelke, a császári család lakhelye, az eredeti erődítményt a Tokugawa sógunátus építette. A jelenlegi kastély 1888-ban készült el, ma is a japán császár otthona. A palotát hatalmas zöld park és kert veszi körül,  ez a Higashi Gyoen, amely nyilvános, bárki sétálhat az ösvényein, sőt mezítláb a pompás pázsiton is - de vigyázat, ez olyan selymes élmény, amely már elsőre is függőséget okozhat... :-) Minden év január 2-án és december 23-án  a látogatók beléphetnek a palotába, megnézhetik a császári család néhány szobáját. A kert tavasszal, a cseresznye virágzásakor különösen gyönyörű.
 
Közlekedés: metró, Tokió állomás 
Nyitva: zárva hétfőn és pénteken, más napokon 09:00-16:00 között
Belépődíj: ingyenes
 
2. Hómajmok | Nagano
Bár a makákók jól tűrik a hideget, a tél beálltával a Nagano környéki hegyekben élő hómajmok a vidék forróvizű tavai mellett rendezik be szálláshelyüket. Mindennapjaik nagy részét a 40 Celsius fok körüli hőmérsékletű vízben töltik. A Yamanouchi város melletti Jigokudani Yaen parkban a mintegy 160 makákó számára külön forró vizű tavat hoztak létre, ahol a fürdőző, egymást kurkászó állatokat a turisták is megfigyelhetik és le is fényképezhetik.
 
Weboldal: http://www.jigokudani-yaenkoen.co.jp/english/top/english.html
 
3. Edo-Tokio Múzeum | Tokió
A város történelmi, művészeti, kulturális és építészeti hagyományait mutatja be – elképesztően lebilincselő vizuális teljességgel. Edo volt Tokió eredeti neve alapításakor, 1590-ben, amikor Tokugawa Iejaszu, az első sógun megalapította.
 
Cím: 1-4-1 Yokoami, Sumida-ku
Weboldal: www.edo-tokyo-museum.or.jp
Közlekedés: metróval a Ryogoku-ig az Oedo vonalon 
Nyitvatartási idő: 9:30-17: 30 között, hétfőn zárva
Belépődíj: 600 ¥
 
4. Fuji
A szent vulkán Tokiótól 100 kilométerre, délnyugatra szunnyad…, ha nem láttad, nem is jártál Japánban. A szimmetrikusan kúpos, 3776 méter magas hegy hóval koronázott csúcsa Japán szimbóluma. A hegy megmászása július 1-jétől augusztus végéig ajánlott, ekkor minden segítséget megkapsz, sok a kiépített pihenőhely, menedékhely,  és az orvosi ellátás is megszervezett. Yoshida-ból az ötödik állomásig, onnan gyalog visz a népszerű Kawaguchiko ösvény a csúcsra, legalább 3-4 órányi kirándulás, nem megerőltető, csak kitartás és egy jó túrabakancs kell hozzá. Éjszakai szállás is van a hegyen bőven.
 
Weboldal: http://mountfujiguide.com/guide/Kawaguchiko_Fujiyoshida_Trail
Közlekedés: Tokióból Fujikyuko busszal a Shinjuku JR állomásról Kawagutiko állomásig. Innen Kawagutiko busszal a Fuji Gogome megállóig. Ez az ötödik hegyi állomás.
 
5. Akihabara | Tokió
Tokió világhírű elektronikus bazár- és üzletsora. Amit itt, e 250 üzletben nem találsz, az nincs is. De találsz olyat is, amiről el sem tudtad képzelni, hogy van. A személyzet szakértően segít, a bemutatótermekben az elektronikus világ legújabb csodáit láthatod, és ki is próbálhatod. A vámmentes üzletekben kedvező a vásárlás.
 
Weboldal: www.akiba.or.jp 
Közlekedés: metróval az Akihabara állomásig
Nyitva: 10:00-19:00 között, naponta
 
6. Sanjusangen-do | Kyoto
A leghosszabb, 120 méteres, fából készült épület és templom Japánban. A 33 Térköz Csarnoka 1000 embermagasságú Kannon istennő szobrot rejt két sorban, az kegyelem istennői talpig fegyverben … Az aranyozott szobrokat japán ciprusból faragták valamikor a 13 században… Előttük huszonhat, a hindu mitológiából ismert istenség, Kannon szolgái sorakoznak, bal szélen a szél istenével, jobb szélen a mennydörgés istenével. (Aki játszott Mortal Kombatot, ez utóbbit Raiden néven ismerheti.) A hagyomány szerint Kannon harmincháromféle alakot tud ölteni, innen ered a templom   japán neve. Kannon a hagyomány szerint ezerarcú és ezerkezű – ez indokolja  a két oldalt sorakozo szobrok számát, amelyek hasonlóak, de nem mind egyforma.
 
Cím: Shichijo Dori, Kyoto
Közlekedés: 100-as, 206-os busz.
Nyitva: naponta 08/09:00-16/17:00 között évszaktól függően
Belépődíj: 600 ¥ felnőtt, 300 ¥ gyermek
 
7. Senso-ji Templom | Tokió
Tokió legrégebbi és legjelentősebb buddhista temploma. Mellette egy shinto szentély, az Asakusa kegyhely található. A legenda szerint két halász egy istennőt ábrázoló aranyozott szobrot talált a Sumida folyón 628-ban, a falu vezetője elismerte a szobor szentségét, és a saját házában szentélyt állított, hogy mindenki imádhassa Kannon istennőt. A templom 645-ben épült. A templomhoz a Kaminarimon kapun át lehet eljutni, a buddhista kapu közepén hatalmas élénkvörös és feketére festett papírlámpa –  a viharok elűzése a feladata. A templom környéke a turista forgalomra épül, legalább száz kis bolt kínálja portékáit. A közeli Demboin kertben megszabadulhatsz a tömegtől.
 
Cím: 2-3-1 Asakusa Taito-ku, Shitamachi ,Tokió
Közlekedés: Metró, hogy Asakusa állomásra.
Nyitva: 06:00-17:00 között naponta
Belépődíj: ingyenes, de 100 yen ajánlott
 
8. Minamiza Kabuki Színház | Kyoto
Bár Japán nem szűkölködik kabuki színházakban, a kiotói Minamiza Színház jelentős központja e művészeti élet-formának. Az épület már maga is építészeti csoda, hagyományos stílusban épült 1929-ben, a gésákról nevezetes Gion kerület szélén. A negyed megőrizte a letűnt idők nyugalmát. Az itteni gésák 1751-ben kaptak hivatalos működési engedélyt. Ma 94 gésa áll a vendégek rendelkezésére. A színházban a gésák minden évben - április 2. és 17. között - előadják a jellegzetes táncműsorukat ( Kjo odori) 
 
Weboldal: www.kabuki-bito.jp/eng/top.html
Belépődíj: 2.500 – 15.000 ¥ között napszaktól és előadástól függően.
 
9. Tokió Torony | Tokió
Az Eiffel-torony mintájára készült színes japán stílusban, rendeltetése szerint tv antenna. 332 méteres magasságával a legmagasabb építmény Japánban. A torony üzleteknek, éttermeknek, viasz-múzeumnak, Guinness rekord múzeumnak, akváriumnak és egy csak nevében félelmetes holografikus-misztérium múzeumnak ad otthont. A legfelső emeletre – ja, és mindenünnen pazar a kilátás a városra – egy interaktív, optikai manipulációkra építő művészeti galéria csábítja a látogatókat.
 
Cím: 4-2-8 Shiba-Koen, Minato-ku
Weboldal: www.tokyotower.co.jp/english/
Nyitvatartás:  09:00-22:00 között, naponta
Belépődíj: 820 ¥ felnőttek; 460 ¥ gyerekek
 
10. Szabadtéri Múzeum | Sapporo
A lenyűgöző és szórakoztató szabadtéri falumúzeum Hokkaido hétköznapi életét idézi a Hokkaido Nopporo Parkban. Van itt régi vasutállomás, halász ház, hegyi villa, mezőgazdasági farm a szigetvilág hétköznapi életéhez szükséges eszközökkel. Nyáron lovaskocsival, télen szánnal járható be a terület.
 
Cím: Konopporo 50-1, Atsubetsu-chyo 
Weboldal: www.kaitaku.or.jp / info / info.htm 
Nyitva: hétfő kivételével minden nap 09:00-16:30pm 
Belépődíj: 830 ¥ nyáron, 680 ¥ télen
 
11. Fekete tojások völgye | Owakudani
A legenda úgy szól: ha megeszel egy fekete tojást, hét évvel tovább élsz…Owakudani, vagyis a nagy katlanvölgy egy japán hegyi város, Hakone varázserejű látványossága, ahová nemcsak a helyiek, de turisták százai is ellátogatnak egy fiatalító reggelire.

 

forrás:http://www.fuggetlenutazo.com/utazas/Japan/nevezetessegek/Tokio/21555/

 

Satsu~