Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Japán nők porcelánbőre

 A japán nők porcelánbőre sokakban kelt irigységet, de nem csak a genetikán múlik.

japan_szepseg_mn.jpg

Az ázsiai nők, vietnamiak, kínaiak és japánok bőre szinte makulátlan, és sokan idős korukban is évtizedekkel fiatalabbnak néznek ki, legalábbis a mi szemünkkel. Mi lehet a titkuk?

Most vessük el az egyszerű választ, és ne a genetikára fogjuk a dolgot. Ugyanis van jó néhány tipp, amit bárki használhat.

Igényes választás

Az ázsiai nők szépségfetisiszták, valószínűleg mi megőrülnénk attól a termékválasztéktól, amit a távol-keleti drogériákat jellemzi. Azonban hiába a rengeteg krém, pakolás és sminkszer, bizony arrafelé elég finnyásak a vásárlók, mégpedig a jó értelemben. Itthon sajnos még nem alakult ki tudatos vásárlás kultusza, hiszen rengeteg népszerű termék egyáltalán nem nevezhető minőséginek. Amíg vannak vásárlók, addig a gyártó nem is fog változtatni. Az összetevőkkel nem árt megismerkedni, mielőtt a pénzünkkel szavaznánk.

Táplálkozás

Talán nincs a világon annyi vicces és érdekes étel, mint Japánban, ezek nem feltétlenül egészségesek, sőt.

Ugyanakkor a japán nők rengeteg halat esznek, melynek zsírja rendben tartja a faggyúháztartást. A másik szupertáplálék, ami gyakran kerül az evőpálcikára, az alga, amely tele van ásványi anyagokkal. Ha az algát nem is főzöd levesbe, már lehet kapni kapszulaként, italként, így itthon sem kell lemondanod róla. A halfogyasztás pedig könnyen megoldható, csupán egy kis odafigyelést igényel.

Nem csak köretnek

A rizs egész Ázsiában fő tápláléknak számít, de nemcsak enni szokták, hanem sok helyen a fiatalság megőrzésére is alkalmazzák. Az őrölt rizs tökéletesen használható bőrradírként, még az érzékeny bőrt sem fogja irritálni. Jó alternatíva a rizskorpa, melyet kevés vízzel elkeverve kell felvinni a megtisztított arcra, majd ha kicsit megszikkadt, akkor ledörzsölni, így az elhalt hámsejtek is lejönnek.

 

Zöld tea

A zöld tea nemzeti ital, tele van antioxidánsokkal. A benne található polifenolok segítenek a testnek abban, hogy semlegesítse a káros szabadgyököket, melyek felgyorsítják az öregedés folyamatát. A zöld tea számos kozmetikumban is megtalálható, de ez legyen inkább kiegészítés. Belülről minimum napi két csésze segít a bőr fiatalon tartásában. 

 

forrás: femina

 

Satsu~