Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Japánok a magyarokról

 

Azt majdnem minden japán tudja, hogy Magyarország Európában van, és Budapest a fővárosa, az viszont rendkívül furcsa számukra, hogy milyen sok szabad terület van itt, ellentétben Japánnal. A magyar nőket rendkívül szépnek tartják, titokzatos, misztikus arcúaknak, ám úgy gondolják, hogy a fogaikat sem szabadna elhanyagolniuk, nagyobb hangsúlyt kellene fektetniük azok ápolására. Amit nem bírnak elviselni bennünk, az a pontatlanság és a lassúság. Japánban, ha 6 másodpercnél többet késik a vonat, válságtanácskozást hívnak össze. 


Nem csoda, hogy japán ismerősöm csak így jellemezte magyarországi vasúti élményét: a horror vonatán ültem. Persze ő nem volt még Indiában. A magyarországi pályaudvarokat elképesztően piszkosnak, rondának tartják, a graffitik létét pedig nem tudják magukban feldolgozni. A metróban néhányan lefényképezték a rozsdás szerelvényeket, és felrakták a Facebookra mint életük érdekes élményét. 

A Budapestre látogató japánok egy étteremben bármilyen magas számlát hajlandók kifizetni, amennyiben az árakról előre tájékoztatták őket. Amikor viszont átveréssel próbálkoznak a szolgáltatók, a japánok felháborodnak. A magyar taxisokról rémtörténetek keringenek körükben, hallani brutális számlákról, leszakadt kocsiajtóról. Viszont minden bosszúságukat elfelejtik, ha felviszik őket a Citadellára. A panorámát imádják, és elbűvöli őket a magyar főváros szépsége.

Satsu~