Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Miért ilyen szépek az ázsiai nők?

Mielőtt belemerülnénk a témába, szögezzük le: Attól, hogy valakin 5kg smink van és paróka műszempillával, csak egy ideig lesz szép.  

Egészség

A japán nők szépsége az egészségen alapul. Vitaminokban gazdag ételt fogyasztanak, jobban törődnek az egészségükkel, dohányozni sem dohányoznak annyian, mint pl. Amerikában. Próbálják az életüket kiegyensúlyozottá tenni, ami nekik sem jön össze mindig, hisz rengeteget dolgoznak és tanulnak, de a szabadidejüket szeretik a szabadban tölteni és mozogni, nem pedig egész nap a sötét szobában kuksolni a gép és a tv előtt - persze kivételek mindig vannak. 

·         Nem esznek sok zsíros, cukros ételeket vagy sok húst.
·     Minden nap enyhe zöld teát isznak.
·   Megpróbálnak stresszmentesen élni (a legtöbb problémát ugyanis a sztressz okozhatja, a bőr legfőbb ellensége.)

Fontos a nyugalom, az egyensúly kialakítása az életünkben. 
Van egy japán kifejezés „Mei-nai oshare”. Ami olyasmit jelent, hogy „láthatatlan szépség”. Ez a mindennapi életben is jelen van. Például, mikor egy japán nő reggelente felöltözik, gondosan választja ki nemcsak a felső ruházatát, hanem a fehérneműit is, kifejezetten azért, mert ő ettől jobban érzi magát.
A japán nők tehát egyszerűen csak törődnek a saját nőiességükkel és stílusukkal, a saját maguk kedvéért. Itt meg kell jegyezni, hogy a japán ruhák is ilyen elv alapján készülnak: belül puhák, simák, gondoskodóak, pl. selyem béléssel -  csak a vásárló kedvéért, nem a környezete kedvéért.
Szóval nézzük át: a lényeg a külső-belső egyensúly kialakítása, hogy figyeljünk magunkra, ne mások, hanem saját magunk kedvéért. Így biztosan közelebb kerülhetünk a japán nők tiszta és különlegesen szép megjelenéséhez. Mindezek mellett azonban ügyelnünk kell a természetességre…Satsu~