Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


the GazettE: Véleményem a változásról

 2qak7xd.jpgAki nem ismeri ezt a japán rock zenekar, annak nem ajánlom ezt a cikket, mert nem fogja érteni a mondanivalómat. Ezzel senkit sem szeretnék megsérteni, egy rajongót sem, ez egy magánvélemény a Gazetteről. 

Hatodikos koromban hallottam először a bandáról. Először csak ismerkedtem vele, az első szám, amit hallottam tőlük, az a Cassis volt. Vagy ezerszer megnéztem azt a klippet, csodáltam a megjelenésüket, Ruki hangját, Uruha szólóját és mindent, ami a gazettét jelentette. A mai napig ez így van.

de…

Én úgy gondolom, hogy a the GazettE kezd olyanná válni, mint egy átlagos jrock banda. Az új zenék nem azt adják vissza, mint a régiek, össze lehet hasonlítani a The Suicide Circust és a
The Invisible Wallt. Az utóbbi a mai napig libabőrt vált ki belőlem, a dallam, a szöveg, az előadás, ahogy Ruki beleéli magát, egyszerűen kihallható, ha már régóta hallgatod a zenéjüket. Ez csak két példa volt, az összes újat szembeállítanám a régiekkel.

A mostaniak valahogy nem bírnak olyan nagy jelentéssel és érzelemmel, mint a régiek. Chizuru, Guren, Distress and Coma, Taion, Tokyo Shinjuu, hol vannak ezek…? Tudom, hogy nehéz újat kitalálni, de könyörgöm, erőltessétek már meg magatokat fiúk!

Nekem ugorhat a sok „gazette fangirl” de ez az én meglátásom, és már mások is igazat adtak ebben, másoknak is feltűnt a nagy változás. A megjelenésük is más, bár ez legyen a legkisebb probléma… Nem tudom, hogy a PSC miatt van-e ez a változás, vagy csak unják a régit, de én azt mondom, kérem vissza az igazi gazettót!

 

Én rongyosra hallgattam az összes albumot, de mégiscsak a régi gaze számok tetszenek a legjobban. Csak a vak nem látja, mi folyik itt. Mikor például először megláttam anno Aoi rózsaszín haját és meghallottam Ruki géphangját, hát elszörnyedtem. Egyre több számban ,,mixelik,, meg ilyen robotszerűvé. Régiekben nem volt ennyire menő…

 

Példa erre a derangement.

Ruki! Onegaishimasu! inkább hörögj, de ne engedd, hogy ezt tegyék a hangoddal…!

 

Ez egy rövid, egyéni vélemény volt. Ettől függetlenül mégis szeretem a bandát, nagy kötődés van köztem és a GazettE közt, de ez az "új stílus" nem tetszik.

Persze van kivétel, valamennyire a Vortex is meg a Red is újnak mondható, azok például egész jók lettek. A fadelessre leszek még kíváncsi…

A lesújtó és oltó megjegyzésekre nem vagyok kíváncsi, sajnálom, de ezek tények voltak.


Satsu~