Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Újabb "menő" trend: táskás szem

 Habár ez egy koreaiakról szóló cikk és nem japánokról, gondoltam megosztom veletek.


 

Legyen az fogszabályzó, vagy épp ellenkezőleg, csálé fogak, esetleg egy plasztikázott arc, valószínű, hogy a világ másik felén még ezeket is vonzónak találják, nem is beszélve arról, amiről most mesélünk nektek.

A koreai nők körében érdekes új szépségápolási irányzat ütötte fel a fejét: pici, püffedt kis táskákat varázsolnak alsó szemhéjuk alá, mert szerintük ez bájos, örömteli arckifejezést kölcsönöz viselőjének.

Vigyázat: ez a kis puffancs nem tévesztendő össze a valós szemtáskákkal, melyek a kialvatlanságot és az egészségügyi problémákat jelzik, előbbi ugyanis mindig megegyezik a bőr színével, és csak egy egész vékony sávban húzódik meg a szem alatt.

Nemcsak sminkútmutatók megtekintését követően felvitt make-uppal, hanem speciális segédeszközökkel is elérhető az aegyo sal néven emlegetett hatás. Drogériákban kapható áttetsző ragasztócsíkokat, de akár orvosnál igénybe vehető feltöltést is választhat az, aki szerint esztétikus püffedt szemmel járni-kelni az utcán.

 

Dél-Koreában nemcsak hétköznapi nők, hanem hírességek is rendszeresen tűnnek fel aegyo salt viselve, Michelle Phan még a blogján is megosztotta a jelenséghez kapcsolódó érdekes élményét.

"- Egy ázsiai forgatás előestéjén sajnos nem aludtam túl sokat, így a szemem eléggé felpüffedt. Amikor bementem a stúdióba, az ott dolgozó lányok észrevették és megjegyezték, hogy milyen kis püffeteg a szemhéjam. Nagyon kínos volt, aztán rájöttem, hogy tulajdonképpen bókolnak nekem."

- írta Michelle, aki a felfedezést követően örömmel készített egy sminkútmutató videót az aegyo sal rajongóinak.

 

Satsu~